HRT-ovim izdanjima čak sedam nominacija za Porin

Izdanja Hrvatske radiotelevizije osvojila su čak sedam nominacija za ovogodišnju diskografsku nagradu Porin. Nagrada se dodjeljuje 23. put.

Za najbolji album jazz-glazbe nominiran je Jazzy Bach Matije Dedića i Darka Jurkovića Charlieja. U kategoriji najbolja izvedba jazz-glazbe nominirana je skladba Badinerie s istoga albuma. Urednica izdanja je Sanda Vojković, a izdavači albuma su HRT i Croatia Records.

Za najbolji album klasične glazbe natječe se In memoriam Milan Horvat -  Requiem W. A. Mozarta u izvedbi Zagrebačke filharmonije i zbora Ivan Goran Kovačić pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića. Ista je skladba nominirana i za najbolju izvedbu klasične glazbe. Urednica izdanja je Sanda Vojković, a izdavači albuma također HRT i Croatia Records.

Rozeta Olje Jelaske s istoimenoga CD-a i u izvedbi Zagrebačkoga puhačkog trija pokušat će osvojiti Porin za najbolju skladbu klasične glazbe. Urednica izdanja je Sanda Vojković, a izdavači HRT i Cantus. Za najbolji album tamburaške glazbe konkurira Pozdrav Zagorju u izvedbi Kvarteta Gubec i Tamburaškoga orkestra HRT-a u izdanju HRT-a i SBS Musica.

U kategoriji najbolja produkcija albuma klasične glazbe nominiran je Pero Mihojević za produkciju skladbe Muka gospodina našega isukrsta Borisa Papandopula u izvedbi Zbora HRT-a i pod ravnanjem Tončija Bilića.