Pačji batak na salati od patlidžana, rukole i cherry rajčica uz špagete s pestom od badema

Ekipa Kruške: Saša Frid i Boris Tanodi, građevinski tehničar i stolar iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Peru Savanovića i Anu Lukinu, studenticu sigurnosti i zaštite na radu iz Jastrebarskog.
Gost kuhar bio je Ante Udovičić koji se specijalizirao za mediteransku kuhinju.

Recept Saše Frida: Pačji batak na salati od patlidžana, rukole i cherry rajčica uz špagete s pestom od badema

Sastojci:

- 1 veći pačji batak ili dva manja
- 10 dag špageta
- 10 dag badema
- 10 dag rukole
- 5 ili 6 cherry rajčica
- 1 patlidžan
- 1 češnjak
- maslinovo ulje
- čili
Priprema:

Pačji batak otkostimo i zapečemo u tavici na koži. Patlidžan narežemo na 8 segmenata po duljini i zapečemo na tavici dok ne bude mekan. Kad je patlidžan gotov stavimo ga između dva papira za pečenje i istučemo. Tako ga okrenemo na tanjur i maknemo papir. Namažemo ga mješavinom maslinovog ulja, čilija, česnjaka i peršina. Cherry rajčicu narežemo i pomiješamo s rukolom i začinimo maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i paprom pa stavimo na patlidžane. Na sve to stavimo pačji batak. Pesto od badema napravimo tako da u mužaru ili mikseru usitnimo bademe, malo cherry rajčica te češnjak i pomiješamo s maslinovim uljem. Špagete skuhamo i dodamo pesto. Na samom kraju dodamo rukolu u špagete.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 18. veljače:


Rižoto od gljiva uz espumu od bundeve


Tuna sa špagetima, rukolom, kaparima i cherry rajčicama


Gratinirani bakalar

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.