Čarobna privlačnost života na Dugom otoku

U ljetnim mjesecima odlazak na neki od naših otoka za sve je pravi užitak. No, s prvim zahlađenjem otoci postaju pusti, a tek im rijetki ostaju vjerni. Tako je i u Salima na Dugom otoku. Najveći problem tamo je sve manji broj stanovnika, posebno onih mlađe životne dobi.

Jedno od najljepših prirodnih bogatstava Dugog otoka zasigurno su njegove plaže i uvale. Okupati se na Dugom otoku iznimno je lako; gdje god se okrenuli čeka vas bistro plavo more koje očarava i mami svojom ljepotom. Skrivene uvale u kojima su netaknute ljupke plaže predstavljaju izazov za istraživače, ali i sve one željne privatnosti i mira.

Dugootočka ljepotica, plaža Sakarun, svojom će ljepotom očarati mnoge, i zadovoljiti sve koji žele kristalno čisto more i bijeli pijesak na dohvat ruke. Sakarun je, kao i mnoge druge dugootočke uvale, sigurna luka za nautičare te time čini Dugi otok idealnim mjestom za sklanjanje od moćnih sila mora i vjetra.

Za Gorana Raljevića prirodne ljepote Dugog otoka jedan su od razloga zašto je odlučio na njemu ostati. Iako kaže da problema ima, Goran se ne žali. U Salima živi cijelu godinu, a kao najveći problem ističe nezaposlenost. Više o životu na Dugom otoku doznala je ekipa HTV-a.