106 ljepotica na jedinstvenoj izložbi vintage gitara

Čakovec je krajem osamdesetih bio poznato rokersko središte - koncerte su održavali brojni domaći, ali i svjetski poznati glazbenici. Danas rockerska scena možda više nije na toj razini, ali da zaljubljenika u žestok zvuk još uvijek ima potvrđuje i jedinstvena izložba vintage gitara.

Prvi puta u Hrvatskoj nekolicina je kolekcionara na jednome mjestu prikupila više od stotinu gitara. Naše cure u najboljim godinama, tako im tepaju vlasnici. Velika većina odavno je prešla prag punoljetnosti, pa su tako najstarijoj čak 54 godine, a dolaze sa svih strana svijeta i sve još uvijek zvuče kao prvoga dana.

Među rijetkim su primjercima gitare kakve su svirali Paul McCartney, Kurt Cobain, Gene Simmons, Van Halen, Carlos Santana i drugi. Onim najvrednijima pristupa se samo u rukavicama. Da se ne ogrebu navlače im posebne pregače, a samo odabrani dobiju priliku na njima i zasvirati.

Ova jedinstvena izložba vintage gitara koja je okupila brojne zaljubljenike i kolekcionare ostat će u kolektivnom sjećanju Čakovčana kao prva takva u regiji te kao manifestacija koja je u njihov grad barem na tri dana vratila duh pravog, istinskog rocka.