Predstava 'Idi negdje drugdje', satira mračne zagrebačke svakodnevice

Mračni trenuci zagrebačke stvarnosti ispričani kroz dva teksta iz kojih je nastala predstava "Idi negdje drugdje" autorice Vedrane Klepice premijerno je prikazana u KNAP-u 17. veljače. 

U središtu priče su tekstovi ( To Fuck Because We Want i dio iz The Conspirators Project ) mlade hrvatske autorice Vedrane Klepice. Tekstovi su kompilirani kako bi stvorili novu cjelinu koja se, u svojoj osnovi, bavi mračnim trenucima zagrebačke stvarnosti.

Napisani su kao žestoka satira, s ironijskim momentom koji je istovremeno snažan i suptilan, a obračunavaju se sa zatvorenošću grada i našeg društva koja nam često promiče i koja često, oku pasivnog građanina, ostaje nevidljiva. Predstava se bavi pitanjima imigranata, pitanjima različitih oblika radikalizma, nasilja nad ženama, manjinama, drugima i drugačijima. 

Režirala ju je Helena Petković, a producentske dionice povjerene su kazališnoj skupini KUFER, odnosno Nini Križan i Petri Glad. U njoj nastupaju Ivana Krizmanić i Karla Brbić, inače članice ansambla Kazališta Trešnja.