Besplatno razgledavanje na Međunarodni dan turističkih vodiča

U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča Društvo gradskih turističkih vodiča 20. veljače organizira besplatne razglede grada. Ove je godine tema "Zagreb - grad obrtnika" pa će se razgledati Kaptol s katedralom i Gornji grad s posebnim naglaskom na višestoljetnu tradiciju obrtništva.

Predsjednica Društva turističkih vodiča Anđelka Vincek poziva zainteresirane da dođu na obilazak. Svaki vodič koji bude vodio svoju grupu u klasičnom razgledu grada, znači obilasku Kaptola i Gradeca, u trajanju od sat i pol do dva sata, svakako će posjetiti po jednog obrtnika i upoznati se s njegovom djelatnošću, jer su obrti i obrtnici dali veliki doprinos izgradnji našeg grada.

Besplatni razgledi će se održati 20. veljače u 10 i 11 sati, a polazak je ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Josipa Jelačića. O tome što će obrtnici pokazati u razgledu, najavio je predsjednik udruženja zagrebačkih obrtnika Antun Trojnar. Oni će pokazati svoje radionice i sve ono što rade. Znači to su sve majstori obrtnici, ljudi koji rade čisto ručni rad, rekao je. 

Nema nikakve trgovine, nikakvog uvoza i zato smo do sada uvijek bili prepoznatljivi, a ovo je prilika i akcija da se predstavi Zagreb, odnosno obrtništvo grada. Moramo znati da je obrtništvo izgradilo naš lijepi grad, dodao je. Trojnar je rekao i kako će se 20. veljače predstaviti i katalog s popisom gradskih obrta. Namijenjen je zainteresiranim građanima i turistima, koji tako mogu kupiti neke od njihovih proizvoda.

U Dubrovniku su u povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, ali i Godine svetoga Vlaha, također odlučili počastiti sugrađane besplatnim razgledavanjem gradskih ljepota.