U Rijeci nastavljeno snimanje HRT-ove serije 'Novine'

Na raznim lokacijama u Rijeci do 6. ožujka snima se dramska TV serija 'Novine', koju za HRT radi produkcijska kuća "Drugi plan". Scenarist je Ivica Đikić, a redatelj Dalibor Matanić. Na malim ekranima seriju bismo trebali gledati u rujnu kada gledatelje očekuje napetih 12 epizoda.

U središtu je priče novinska redakcija u trenutku kada novinu preuzima veliki poduzetnik, a sve s ciljem dovođenja aktualnoga gradonačelnika na mjesto predsjednika države.

Autori otkrivaju kako će serija uvesti gledatelje u svijet novinarstva te razotkriti njegovo lice i naličje, a sve to kroz zamršenu mrežu interesa obavještajnog podzemlja, krupnog kapitala i visoke politike.

U seriji će nastupiti osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.

Dio je interijera snimljen u Zagrebu, dok se eksterijeri snimaju u Rijeci. Snimanja u Rijeci počela su sa završnicom Riječkoga karnevala, na Međunarodnoj karnevalskoj povorci.