Mala alpaka dobila ime - od danas se zove Inka

Mala alpaka rođena 2. siječnja ove godine od danas se zove Inka. Ime je predložila Željka Brežnjak, koja je  pobijedila na natječaju zagrebačkog zoološkog vrta i portala Radost.

Inke su sinovi boga Sunca. Pošto je curica, činilo mi se logično da onda bude Inka, objašnjava Željka kako je nastalo pobjedničko ime.

Ljubav prema kraju iz kojeg potječu alpake bila je presudna u smišljanju imena. Jako volim Južnu Ameriku, još od djetinjstva sam zaljubljenik i želja mi je jednog dana posjetiti Peru, rekla nam je Željka.

Izborom su zadovoljni i posjetitelji i zaposlenici. Naši timaritelji se jako dobro slažu s ovim imenom, odgovara joj prema području s kojega dolazi i mislim da će ga ponosno nositi idućih godina, ističe Igor Franić, edukator Zoološkog vrta grada Zagreba.

Razigrana i druželjubiva Inka živi s mamom Annikom, ocem Jasperom i sestrom Lottom. Roditelji su u Hrvatsku stigli iz Njemačke prije dvije godine. Mlada alpaka se još uvijek drži svojih roditelja, još uvijek prati što oni rade, jako je oprezna, ali se sve više privikava i na naše posjetitelje i na naše timaritelje, rekao je Igor.