Onetius - znanje dostupno svima

Mario Novak, 23-godišnjak iz Prekopa u Međimurju student je ručunalstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci gdje živi već četiri godine. O Mariu će se vjerujemo, tek čuti i govoriti jer je zajedno s nekoliko prijatelja pokrenuo internetsku stranicu na kojoj svatko može dobiti  informaciju  koja mu treba ili ponuditi svoje znanje. Kliknete na stranicu Onetius i saznate što god želite ili poučite nekoga nečemu.

Mario misli kako znanje mora biti dostupno svima. Revoltirala ga je izjava da nema novca za uvođenje informatike u sve osnovne škole u Hrvatskoj. repreke u obrazovanju, ovaj skromni student računalstva premostio bi snimanjem predavanja na fakultetima i stavljanjem na Onetius.

U samo dva dana postojanja u zajednicu se prijavilo 900 ljudi. Stranica je prilagođena svim uzrastima od djece do osoba treće dobi. U bilo koje doba dana, na bilo kojem mjestu, na računalu, tabletu ili pametnom telefonu možete besplatno otvoriti Onetius i naučiti što god vas kopkalo ili zanimalo - jer kako ističe Mario znanje mora biti dostupno svima.