Kost i koža više nisu 'in', u modi su 'prave' žene

Da kost i koža više nije in, dokazuje i prestižni modni časopis Vogue koji se raspisao o prvom hrvatskom plus-size modelu. Punije ljepotice zamamnih oblina već su duže vrijeme u fokusu javnosti. Prava žena koja ima sve atribute i ne skriva svoje tijelo, sve češće šarmira inače vrlo kritičan svijet visoke mode.

Putene žene osvajaju naslovnice, pa se i na naslovnici popularnog američkog časopisa sport iliustrated, pojavila po prvi put žena s oblinama. A na naslovnici Vogua zasjale su oscarovke Adele i Jennifer Hudson.

No, modni dizajneri se teško odlučuju za kreiranje mode za punije, ponajprije zbog uvjerenja da na mršavicama sve bolje stoji. One su kao vješalice za odjeću. Međutim, ideja izgladnjelih i premršavih manekenki nije nešto s čime se može identificirati velik broj žena.

Modni stručnjak Boris Banović donosi nekoliko modnih savjeta za punije dame i gospodu, naravno. Kaže, s nekoliko mudrih trikova, možete postići da vaša figura izgleda izduženije, a da se obline istaknu baš na pravim mjestima:

1. Crna odjeća nije jedino sto što vas čini vitkijom, preporučam da se odlučite za jednu boju, ali u različitim nijansama.
2. Visoke potpetice vam izdužuju cijelu figuru
3. Odjeća bi vam trebala pristajati, znači niti prevelika niti preuska, jer prevelika odjeća dodaje kilograme
4. Šal, glomazne naušnice ili remen sa velikom kopčom , pametan su izbor jer modni dodaci vam pomažu u tome da odvlače pozornost od kritičnih mjesta.
5. Uske hlače nisu najbolji izbor, izgledate nabijeno, elegantni ravni krojevi su idealni.