Trinaestogodišnji Andrija napisao najbolji slogan u Europi!

Different religions, languages, skin colours; but we all belong to one human journey. Together we achieve more!

Ovaj je slogan na engleskom jeziku proglašen najboljim u Europi na natječaju za Ladder slogane Europske unije. Na hrvatskom jeziku to znači: Različite religije, jezici i boje kože, ali svi pripadamo jednom ljudskom putovanju. Zajedno postižemo više!

Napisao ga je trinaestogodišnji Andrija Aračić, učenik 7.a razreda Osnovne škole Stjepan Radić iz Imotskog. Iz te škole poslano je oko stotinjak radova na ovaj natječaj, piše portal imotskenovine.hr.

Na natječaj su se prijavile ukupno 293 škole iz sedamnaest zemalja Europe, a sudjelovalo je više stotina učenika.

Iz Hrvatske su se prijavile 42 škole. Natječaj je bio namijenjen učenicima između 10-18 godina starosti koji žele promicati univerzalne vrijednosti Europske godine za razvoj – EYD2015., a trajao je do 27. studenoga 2015. Prijedlozi učenika mogli su biti u obliku slogana, slike/crteža s tekstom ili kratkog videozapisa (do 2 minute trajanja) s porukom o razvoju.

Za najbolji video koji promiče toleranciju među ljudima različitih rasa, boje kože, vjeroispovijedi i nacionalnosti, prvu nagradu dobile su četiri učenice Gospodarske škole iz Varaždina.

Trinestogodišnji Andrija želi postati arhitekt osim ako ga, kako kaže, nogomet - njegova najveća ljubav - ne odvede u drugom smjeru.

Dodaje kako se nije nadao ovakvom uspjehu, a jedno je sigurno - o njemu ćemo još čuti.