Održano međužupanijsko natjecanje učenika automehaničara

Kako bi učenici strukovnih škola bili što spremniji za tržište rada, praktikumi moraju biti suvremene radionice. Upravo takvima raspolaže Industrijsko-obrtnička škola iz Slavonskoga Broda, koja je bila domaćin međužupanijskog natjecanja automehaničara.

Nastupili su najbolji učenici sa županijskih natjecanja iz sedam županija, ukupno njih dvadesetak; od Koprivničko – križevačke do Vukovarsko – srijemske. Natjecanje je bilo podijeljeno u teoretski i praktični dio, a najbolji su stekli pravo nastupa na državnoj smotri u Zadru.

Industrijsko – obrtničkoj školi Slavonski Brod natjecanje je priznanje za dobar rad i značajna ulaganja u stvaranju uvjeta u posljednjih 7 godina. Izgrađen je novi prostor za praktikume, a učenici se obučavaju za rad na najsuvremenijoj dijagnostičkoj opremi. Stoga ne čudi da se nakon obrazovnog programa i kvalitetne stručne prakse učenici nerijetko brže i lakše zapošljavaju.

Mnogima od njih i samo natjecanje u budućnosti će poslužiti kao dobra referenca. Zato većina njih hvali ovaj pristup i kaže: Sve je to smisao reforme strukovnog obrazovanja. Prilagoditi se suvremenim trendovima i na tržište lansirati stručne i sposobne kadrove.