Dramatična završnica audicije 'The Voicea', mentori popunili svoje timove

U petoj emisiji audicija u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske mentori su popunili svoje timove, a za dramatičnu završnicu pobrinula se mentorica Indira Levak koja je za odabir posljednjeg natjecatelja čekala – zadnji čas.

Posljednju emisiju audicija otvorila je Dorotea Marić Popović (29) iz Đakova koja je iskustvo nastupa pred televizijskim kamerama stekla još u djetinjstvu. Na ovoj se pozornici predstavila pjesmom „Rehab“ Amy Winehouse i natjerala je Tonyja i Indiru da se gotovo istodobno okrenu, a zatim se okrenuo i Ivan. Imaš fora boju glasa, rekao je Ivan i dodao da neće pogriješiti ako se odluči za njegove kolege, ali da je dobrodošla u njegovu timu. Dorotea je Ivana i odabrala za mentora.

Vjekoslav Ključarić (23) iz Punta na otoku Krku na audiciji je pjevao „Unchain my heart“ Joea Cockera. Interpretacijom je zainteresirao mentora Jacquesa, koji je i plesao dok je Vjekoslav pjevao. Indira je zaželjela da otpjeva Led Zeppeline, što je mladi rocker i učinio te je izvedbom pjesme „Rock and roll“ na noge podignuo i mentore i publiku. Karla Krmpotić (19) iz Gospića izvedbom pjesme „Think“ Arethe Franklin, nažalost, nije uspjela zainteresirati mentore. Bilo mi je malo tanko. U visinama mi je bilo super, ali u srednjim lagama je falilo sugestije, rekao je Tony. 

Tajana Turković (35) za predstavljanje na pozornici The Voicea odabrala je „I'd rather go blind“ Ette James. Ova Zagrepčanka, bogata glazbenog iskustva, oduševila je sve mentore. Malo si me podsjetila na Zdenku Kovačiček, a to je uvijek dobro. Tajana, hvala ti što si nas počastila ovako raskošnim glasom i prekrasnim pjevanjem, rekao je Ivan i dodao da bi jako volio vidjeti Tajanu u svojem timu. To se i ostvarilo jer je prije audicije priželjkivala upravo njega. Gabrijel Lukač (27), rodom iz Subotice, na audiciji je otpjevao pjesmu „Broken vow“, prema izvedbi Josha Grobana. Premda je za vrijeme Gabrijelovog nastupa Jacques komentirao da se ježi na njegovu izvedbu, ipak se nije okrenuo, kao ni ostali  mentori.
 

Makaranka Branka Mrčela (35) na audiciji je pjevala pjesmu Kelly Clarkson „Stronger (What doesn't kill you“). Zainteresirala je mentora Tonyja koji je tipku „moj glas“ pritisnuo u posljednjem trenutku i time upotpunio svoj tim. Napokon više ništa ne moram slušati s obavezom. Sada se mogu opustiti i uživati. Mislim da ima materijala u vašem glasu s kojim se može raditi, tako da ćemo raditi puno, rekao je Tony. Dijana Babić (24) iz Ernestinova na audiciji se predstavila Adelinom pjesmom „Someone like you“, no nažalost nije zadovoljila kriterije mentora. Nisam osjetio to što trebam osjetiti, rekao je Jacques. Ne znam što reći, osim da ti se stisnulo grlo u jednom trenutku i onda je to rezultiralo 'falšem'. Žao mi je, rekao je Tony. 

Studentica klavira Ivona Šimunić (23) na audiciji je izvela „Sorry seems to be the hardest word“ Eltona Johna. Tony je zažalio što je popunio tim, no Ivoni su se okrenuli drugi mentori. Jedno mi se nije svidjelo, ukras koji nije ispao kako treba. Nekada je manje – više, rekao je Jacques. Bez obzira na kritiku, Ivona ga je odabrala za mentora. Marjan Slavica (26) u natjecanju se predstavio pjesmom „Do I wanna know?“ benda Arctic Monkeys. Istodobno su mu se okrenuli Indira i Ivan. Meni u timu nedostaje pjevač koji pri odabiru pjesama razmišlja upravo kao ti. Samo ćemo te 'furati u tom điru', rekao mu je Ivan kojeg je Marjan i odabrao za mentora. 

Marina Bošković (21) iz Vinkovaca najviše voli pjevati na vjenčanjima. Na audiciji za The Voice pjevala je Rihanninu pjesmu „We found love“, čime je rasplesala mentore i publiku, no Indiru ipak nije uspjela dovoljno zainteresirati da se ona okrene. To znači da je gotovo siguran prolaz imala zadnja natjecateljica. Na pozornicu je došla Eni Jurišić (25). Indira se oduševila već nakon prvih taktova pjesme Tine Turner „Nutbush city limits“. Vidljivo oduševljena izvedbom mlade Riječanke, Indira je pritisnula tipku „moj glas“. Samo ću jedno reći: Sreća prati hrabre!, uzviknula je Indira. Zaključila je kako se isplatilo riskirati te da je ovo bila fenomenalna završnica.


U timu Jacquesa Houdeka su: Rino Petrović, Stefany Žužić, Rea Matić, Petra Vurušić, Alen Đuras, Stela Paradžik, Kristina Krolo, Ivana Benc, Vjekoslav Ključarić i Ivona Šimunić. U timu Indire Levak su: Marko Domjan, Ana Dorotić Burmaz, Maja Tošić, Alen Bulić, Ivana Sutlović, Lucija Lučić, Ruža Janjiš, Milan Prša, Katarina Vučetić i Eni Jurišić. U timu Tonyja Cetinskog su: Edgar Rupena, Ivo Marinković, Monika Perić, Matea Dujmović, Bruno Banfić, Ana Bustruc, Sanja Berković, Lara Demarin, Ana Androić Knežević i Branka Mrčela. U timu Ivana Dečaka su: Tajana Belina, Mirta Dautović, Mirna Ružić, Ivana Brkašić, Ivan Anić, Vedran Ljubenko, Valentina Gyerek, Dorotea Marić Popović, Tajana Turković i Marjan Slavica.

Već iduće subote slijede dvoboji u kojima svaki mentor od svojih 10 natjecatelja treba sastaviti po pet parova. Svaki par tijekom dvoboja izvodi duet, a njihov mentor treba donijeti vrlo tešku odluku – tko iz natjecateljskog para nastavlja dalje, a s kime se mentor mora rastati. No, druga sezona showa donosi nadu da neprolazak u dvobojima ne znači i kraj natjecanja. Natjecatelja kojeg mentor ne odabere za nastavak showa, može preuzeti jedan od troje ostalih mentora. Svaki mentor može preuzeti samo jednog natjecatelja tijekom dvoboja. Ako više od jednog mentora odabere istog natjecatelja, o izboru mentora odlučuje natjecatelj.

Do iduće subote The Voice – Najljepši glas Hrvatske možete pratiti preko službene internetske stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu, YouTubeu i multimedijskoj platformi HRTi. Vijesti o showu možete pratiti i na Drugom programu Hrvatskoga radija. Sve više korisnika mobilne aplikacije za android i iOS The Voice Hrvatska prati omiljene natjecatelje, ekskluzivne sadržaje i zabavlja se uz nagradne igre.