Punjena vješalica sa žgancima od graha

Ekipa Kruške: Slavko Večerić i Kristina-Markota, studentica geologije iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Nenada Posavca i BeluBračko-Milešević, studenticu kulturologije iz Rijeke.
Gošća kuharica bila je Dragica Lukin, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske.

Recept Slavka Večerića: Punjena vješalica sa žgancima od graha

Sastojci:

- ½ kg svinjskog karea bez kostiju
- 15 dag tanko narezane pancete
- 15 dag sira gauda
- 40 dag bijelog graha iz konzerve
- 0,20 dag domaćeg kukuruznog brašna
- 10 dag svinjske masti
- 2 luka
- 2 lepinje

Priprema:

Narezano meso istući batom za meso. Na svaki odrezak dodati krišku sira, preklopiti te omotati narezanim ploškama pancete. Peći na grill tavi.
Kuhani grah protisnuti i umutiti u vodu u kojoj je kuhan. U taj temeljac dodati brašno, mast i začine. Kuhati 10 minuta.
Kod serviranja žgance začiniti kockicama pržene pancete i luka.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 22. veljače:


Pureća jetra s kruškama uz zapečene tikvice s kozicama i mozzarellom


Brzi burek od sira


Tart od jabuke s pinjolama

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.