Pureća jetra s kruškama uz zapečene tikvice s kozicama i mozzarellom

Ekipa Kruške: Slavko Večerić i Kristina-Markota, studentica geologije iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Nenada Posavca i BeluBračko-Milešević, studenticu kulturologije iz Rijeke.
Gošća kuharica bila je Dragica Lukin, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske.

Recept Nenada Posavca: Pureća jetra s kruškama uz zapečene tikvice s kozicama i mozzarellom

Sastojci:

- 300 g pureće jetre
- 2 kruše
- 50 g listića badema
- 4 glavice ljubičastog luka
- 1 tikvica
- 1 manja konzerva pelata
- 1 glavica češnjaka
- 100 g kozica
- 50 g mozzarelle

Priprema:

Pureću jetru narežemo te je kratko popržimo u tavi. Kruške očistimo, narežemo na četvrtine i sotiramo na maslacu dok ne omekšaju. Ljubicasti luk narežemo u obliku polumjeseca te karameliziramo u kombinaciji secera i maslaca. Na kraju dodamo malo aceto balsamica.
Tikvice izdubimo te ih ponovo punimo sotiranim mesom od tikvica i kozica. Kratko ih zapečemo s ploškom mozzarelle u pećnici.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 22. veljače:


Tart od jabuke s pinjolama


Brzi burek od sira


Punjena vješalica sa žgancima od graha

 
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.