Na setu snimanja filma 'Drek'

Skupina mladih kreativaca željela je snimiti film i tu su si želju ostvarili, a ekipa Dobrog jutra zavirila je na set.

Luka Hrvoj
radi, kako kaže, hrpu studentskih poslova i ništa od toga ne voli raditi. Film ga zanima već šest godina i kad je shvatio da ima sposobnost i želju biti filmsku producent odlučio je ostvariti svoj san. Ne čekati da mi se dogodi nego sam ga stvoriti. Luka je nakon ove odluke nazvao Marka Dimića, snimatelja i montažera, koji nije dugo dvojio hoće li mu ovaj film biti prvo pravo redateljsko iskustvo. Kad su se susreli prvo su razjasnili razloge zašto bi radili film te zaključili da od kostimografa do producenta, svi imaju osobne interese. To je neka vrsta škole i testa jesu li sposobni napraviti svoj dio posla, ističe Marko.

Nakon što su okupili radišnu i entuzijastičnu ekipu, bacili su se na posao. Višeslav Radić napisao je scenarij za kriminalističku priču o složenim obiteljskim odnosima s neočekivanim elementima komedije. Odnosno, kako piše na Facebook stranici filma, priču o prosječnim ljudima i njihovim nadprosječnim intrigama. Sin pokušava dobiti odobrenje od svog oca, ali to radi na najgori mogući način, opisuje Višeslav. A Ante Vuković, glumac, o tom, svom liku kaže: Taj lik je dosta sličan meni, zove se isto, on je zapravo ja. Prvih dana nisam ni znao da snimamo film, tek poslije sam skužio…
 
Svaki glumac u filmu glumi samoga sebe, ali im je u scenariju promijenjena ličnost, neprepoznatljivi su. Nitko nije stvarna osoba, mi smo svi karikature, sve najgore što može iz nas izaći je prosuto na papir mi smo najodvratniji ljudi na svijetu. Pet likova su jezgra, oni su počeli od nas, ali je otišlo jako daleko, objašnjava scenarist Višeslav. Ulogu razočaranog oca i mafijaša glumi Siniša Josip Starčević. A ženske dio ekipe koju je ekipa Dobrog jutra zatekla na setu bile su Tea Mihalinec, Ana Šišmanović i Ivana Devčić.

U filmu glume, kako piše na stranici filma, Višeslav Radić, Matija Santro, Ante Vuković, Luka Hrvoj, Tea Mihalinec, Siniša Josip Starčević, Goran Frigelj, Marko Dimić, Liljana Šišmanović, Elizabeta Brodić, Neven- Mihael Dianežević. Film je amaterski jer ekipa nije plaćena, nema honorara, a što se tiče angažmana film nije amaterski, jer svi su posvećeni profesionalno, zadovoljan je snimatelj i redatelj Marko Dimić.

Ovo je bila njihova prva zajednička suradnja, ali svi se nadaju nekom novom projektu u skoro vrijeme. Bilo kako bilo dobro su se zabavili i ostvarili svoj cilj – film samo što ne ugleda svjetlo dana.