Znate li što je geocaching?

Geocaching je igra koja je zaludila milijune diljem svijeta. Riječ je o igri koja uz pomoć mobilnog uređaja otkriva lokacije skrivenih - kutijica s blagom. Od pojave prvih kutijica u Hrvatskoj prošlo je šest godina i svakim danom privlače sve veći broj tragača.

Kutijice s blagom mogu biti skrivene bilo gdje, od gradskih ulica do prirodnog okruženja. Potrebna je registracija na internetsku stranicu te instalacija aplikacija u mobilni uređaj i potraga može početi.

Diljem svijeta postavljeno je više od dva i pol milijuna kutijica s blagom koje traži više od šest milijuna avanturista. Broj kutijica i tragača raste iz dana u dan. Hrvatska ima stotinjak zaljubljenika i više od četiri tisuće sakrivenih kutijica. Kutijice kriju papir na koji se upisuje nalaznik i ako želi, izmijeni predmet nađen u njoj.

Kutijice postavljaju sami igrači koji se i brinu za njih. Razne lokacije poput kulturnih znamenitosti ili prirodnih ljepota možda ove godine privuku veći broj turista na Jadran kao i kontinentalnu Hrvatsku.