'Legendu o beskrajnom moru'

Premijerno, prema tekstu Olje Savičević Ivančević, redatelj Ivan Plaziblat u dubrovačkom kazalištu Marina Držića postavio je 'Legendu o beskrajnom moru'. Neobična je to priča koja govori o čudnim morskim susretima i pustolovinama.

Dječja predstava govori o djevojčici Čiopi koja se nekim čudom našla na moru u brodu s mornarima koji godinama nisu vidjeli kopna - ili pak na morskom dnu s admiralom i gusarima, a tu je kako bi riješila problem i pomogla dječaku Pjeru Marineru da se vrati na kopno. Priča počinje susretom djevojčice i mrzovoljnog starca, dovoljno je bilo zapaliti lulu - a onda se stiže na beskrajno more. Sve ostalo je legenda.

Scenoghraf je Ozren Bakotić, kostimografkinja Petra Dončević, skladateljica Paola Dražić Zekić, dizajner svjetla Zoran Mihanović a suradnik za scenski pokret Damir Klemenić. Igraju: Frane Perišin, Nika Burđelez, Zdeslav Čotić, Hrvoje Sabastijan, Bojan Berbika i Edi Jertec. Skladbe svirane na mandolini i gitari aranžirao je i odsvirao Dario Čagalj a na glasoviru osmislio i odsvirao Teo Martinović