'Pola-pola' u Exitu

Poražavajuća statistika otkriva da se svaki treći brak u Hrvatskoj raspadne. Rastave su uvijek teške, pogotovo ako su tu djeca koja najteže podnose takve promjene obiteljske dinamike, često misle da su ona kriva i u tom se problemu osjećaju usamljena.

Da se tabu vezan za to razbije, pobrinuo se teatar Exit. Njegova nova predstava za mlade Pola-pola, za veliku djecu, male mame i tate, nastala prema tekstu beogradske autorice, dramaturginje i pjesnikinje Milene Bogavac, bavi se fenomenom rastave u našoj kulturi, a režira je nagrađivana redateljica Renata Carola Gatica

Predstava progovara o problemu rastave iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti jer im se približava pubertet, jer imaju svoje brige, svoje tajne, svoje težnje da se odcijepe od roditelja i postanu samostalna, a uz sve to moraju se nositi s problemima i tajnama svojih roditelja.

Namijenjena je djeci od 11 godina naviše, onoj koja su doživjela rastavu roditelja, ali i onoj koja u svojoj blizini imaju prijatelja koji to proživljava.

Glavni su likovi dvanaestogodišnja djevojčica Nika čiji se roditelji rastaju te njezin prijatelj iz razreda Andrija koji je slično iskustvo već prošao sa svojim roditeljima.

Uz glazbu Marija Mirkovića u predstavi glume, u alternacijama, Dunja Fajdić/Karolina Horvat, Mario Jakšić/Bruno Kontrec, Maja Katić/Zrinka Kušević te Igor Baksa/Davor Dokleja.