Objavljena lista najomiljenijih američkih pasa, prvi Labrador retriver

Labrador retriver i 2015. bio je najomiljeniji američki pas koji tu titulu drži već 25 godina zaredom, objavio je Američki kinološki savez.

Predsjednica AKC-a Gina DiNardo kaže kako labrador svoju popularnost zaslužuje zbog umiljate i odane prirode zbog koje je pravi obiteljski pas. Ispunjava sve zahtjeve, objašnjava ona. Postoji u tri različite boje, s ljudima sportske prirode može trčati, plivati, igrati se, sklon je obiteljskom životu i slaže se sa svima, objašnjava DiNardo.

Uz labradora, među prvih deset najpopularnijih pasmina su njemački ovčar, zlatni retriver, buldog, bigl, francuski buldog, jorkširski terijer, pudl, rotvajler i bokser. U većim gradovima poput New Yorka, Miamija, San Francisca i Honolulua na prvo mjesto je po popularnosti izbio francuski buldog, koji je manji pa može živjeti u stanu i ne zahtijeva puno kretanja.

U sto godina koliko AKC objavljuje popis najpopularnijih pasa na prvom mjestu bile su samo četiri pasmine: labrador, pudl, bigl i koker španijel, kaže DiNardo.