Sila je ušla u Grad

Glavna vijest u Dubrovniku posljednjih dana je početak priprema za snimanje 'Ratova zvijezda'. Iako ugovor s producentima ovoga megapopularnog filmskog serijala Lucasfilmom i Disneyjem obvezuje na šutnju, sada je već svima jasno da će se od 9. do 16. ožujka u Dubrovniku snimati scene za 8. epizodu 'Ratova zvijezda'.

Sila je ušla u Grad. Postavljeni su već šatori koji čekaju filmsku ekipu na Peskariji i Trgu oružja, a na Stradunu se postavljaju kulise. Za vrijeme snimanja od devetog do 16. ožujka ništa se neće vidjeti, set će biti zatvoren.
Hoće li Dubrovnik u 8. nastavku Ratova zvijezda biti planet na kojem je pronađen Luke Skywalker, kako već pišu na blogu fanovi ovoga megapopularnog filmskog spektakla, nije važno - važno je će Dubrovnik dobiti neslućenu reklamu koja premašuje dobit od samog snimanja, a već se najavljuje da će filmska ekipa na snimanje u Dubrovniku potrošiti 38 milijuna kuna. 

Nakon 'Igre prijestolja' ovo je najveći filmski spektakl koji se snima u gradu, a nakon njega već se najavljuje snimanje Jamesa Bonda. Nije čudo da se već ozbiljno razmišlja i o gradnji velikog filmskog studija u gradu.