Masala bhangra - aerobika uz indijsku glazbu

Masala bhangra je program vježbanja u kojem se ritam dhol bubnjeva susreće sa glamurom Bollywooda. Možda je ovo najjednostavnije objašnjenje izvrsne tehnike vježbanja aerobike uz ples i poticajnu glazbu temeljenu na Indijskoj narodnoj glazbi.

Program je namijenjen svim uzrastima, svim godištima. Pokret, kao i glazba se temelji na drevnim plesnim običajima, a usavršavao se u studiju Sarine Jane trenerice fitnessa i plesačice u New Yorku. Svoju je tugu zbog gubitka voljenoga oca,koji je preminuo od srčanoga udara, prenjela u izvrstan kardio trening poručujući svojim sunarodnjacima, ali i svima drugima – vježbajte!U Hrvatsku ga je prenjela Mirela Murko, kineziologinja koja je bila učenica Sarine Jane i zato je ovo što gledate u reportaži i treningu, originalna masala bhangra. Pomogle su nam plesačice studija Action i Ansambla suvremenoga plesa VEM, no i za njih je ovaj način vježbanja bio zahtjevan iako, naravno, beskrajno poticajan i zabavan.

Trening se polako pojačava od osnovnih koraka do kompliciranijih kombinacija no niti u jednom trenutku ne osjećate napor pamćenja, jer su svi koraci logički povezani i jednostavno jedna kombinacija 'kliže' u drugu. Na kraju sata od 40 minuta vi plešete, a da niste svjesni što ste sve naučili. Mali dodaci poput bindija, ukrasa na čelu. Lepršavih marama, čine ovu rekreaciju još privlačnijom.

Mirela, nažalost , još nema tečajeva nego samo povremeno radionice.