'Sjena' vas prati

Od Rijeke do Splita samo je jedan registrirani privatni detektiv - Zadranin  kodnog imena Sjena. Iako bi mnogi pomislili da se najviše bavi preljubima koji su uzrok brojnih rastava braka, posljednjih sedam godina najviše ga angažiraju tvrtke i pojedinci za poslove praćenja.

Korporativne prijevare, preljube, krađe putem interneta - sve to prati sjena matematičara i fizičara, bivšeg policajca, a sada detektiva Vinka Grgića. Zanimljivo - primarno tržište nisu više ljubavni jadi klijenata, već suradnja s tvrtkama. Direktori, svi koji participiraju u dijelu vlasništva, profil tih ljudi, s kim su surađivali, u kakvim su poslovnim odnosima ostali s bivšim partnerima, istraga bolovanja, lažno prijavljena prebivališta, priča Vinko.

Na rješavanje ljubavnih jada svojih klijenata otpada samo petina slučajeva, ali i dalje su naintrigantniji pa i najunosniji. Poslovni čovjek ga je nagradio jer je dokazao da ga supruga ne vara. Dogovorili smo posao, on je bio na putu. Kad je dobio izvješće, on je toliko bio zadovoljan s izvješćem da nas je još i nagradio i da nam je dao bonus. A u biti, gospođa je odlazila na kavu s prijateljicama, na pedikuru, na manikuru, kod frizera, prisjeća se detektiv Sjena.
Svaka priča ne mora imati ovakav, sretan završetak. Stoga, budite na oprezu jer nikad ne znate kada će se pokraj vaše sjene pojaviti i ona detektiva Sjene.