Pileći file s paprikom i brokulom

Ekipa Kruške: Christian Misirača i Sonja Posarić, doktorica veterinarske medicine iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Renata Kraljeva i Vesnu Stapić, turističku radnicu iz Splita.
Gošća kuharica bila je kulinarska majstorica zdrave hrane Mia Šoškić.

Recept Christiana Misirače: Pileći file s paprikom i brokulom

Sastojci:

- 800 g pilećeg filea
- 3 svježe crvene paprike
- 3 glavice brokule
- sol, papar

Priprema:

Pileći file izrezati na trakice i prepržiti na tavi. Dodati papriku izrezanu na trakice. Dodati malo brokule koja je skuhana da ostane tvrda.
Po mogućnosti začiniti umakom od soje i podlijevati vodom da ostane malo umaka. U slučaju da nemate sojinog umaka, slobodno se može staviti malo soli i papra.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 24. veljače:


Raža u ogrtaču uz dinju s gorgonzolom


Filet lososa s komoračem u škartocu i tartar od lososa


Popečci od leće, heljde i konoplje, Pire od batata, bundeve i krumpira, i Trobojni puding sa chia sjemenkama

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.