Raža u ogrtaču uz dinju s gorgonzolom

Ekipa Kruške: Christian Misirača i Sonja Posarić, doktorica veterinarske medicine iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Renata Kraljeva i Vesnu Stapić, turističku radnicu iz Splita.
Gošća kuharica bila je kulinarska majstorica zdrave hrane Mia Šoškić.

Recepti Renata Kraljeva: Raža u ogrtaču uz dinju s gorgonzolom

Sastojci:

- oko 400 g očišćene raže
- 2 velika luka
- 1 dinja
- 100 g gorgonzole
- sol, papar
- vrhnje za šlag

Priprema:

Ražu oprati i izrezati na kriške, posoliti. Na nju iscijediti limunov sok, a zatim  pržiti u tijestu za prženje. Prepržiti i pobrašnjene kolutiće luka i listove peršina.
Izdubiti kuglice iz polovica dinje. Kuglice nabosti na čačkalice, a udubinu dinje napuniti gorgonzolom u koju smo umiješali vrhnje za šlag.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 24. veljače:


Popečci od leće, heljde i konoplje, Pire od batata, bundeve i krumpira, i Trobojni puding sa chia sjemenkama


Filet lososa s komoračem u škartocu i tartar od lososa


Pileći file s paprikom i brokulom

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.