Filet lososa s komoračem u škartocu i tartar od lososa

Ekipa Kruške: Christian Misirača i Sonja Posarić, doktorica veterinarske medicine iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Renata Kraljeva i Vesnu Stapić, turističku radnicu iz Splita.
Gošća kuharica bila je kulinarska majstorica zdrave hrane Mia Šoškić.

Recepti Christiana Misirače ( Brza košara )

Filet lososa s komoračem u škartocu i tartar od lososa

Sastojci:

- 300 g svježeg fileta lososa
- 1 glavica koromača
- 5 l bijelog vina
- majčina dušica, ružmarin
- sol, papar
- 1 rajčica
- kruh
- hren, kopar
- maslinovo ulje

Priprema:

Začiniti filet s malo soli. Filet lososa peći na tavi na strani na kojoj je koža. Nakon 3 minute kad koža postane hrskava okrenuti ga na drugu stranu još dvije minute. U međuvremenu na drugoj tavi, koromač očišćen od korijena prepeći. Kada je pečen i postane zlatno-žut, podlijevati ga s malo bijelog vina. Naranči oguliti koru, narezati na kolutove. Posložiti na papir za pečenje koromač, naranču te na vrh losos. Sve začinimo začinskim biljem (majčina dušica, ružmarin). Papir za pečenje zatvorimo u oblik kuverte i stavimo peći u pećnicu 10 minuta na 180-200°C.
Tatar od lososa: iskosati sitno lososa, začiniti sa malo soli, papra, hrena, maslinovog ulja i malo kopra. Dobro promiješati sve sastojke. Kruh prepržiti da postane hrskav kao brusketa i posložiti tatar. Po želji poslužiti uz kriške rajčice.
Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 24. veljače:


Raža u ogrtaču uz dinju s gorgonzolom



Popečci od leće, heljde i konoplje, Pire od batata, bundeve i krumpira, i Trobojni puding sa chia sjemenkama

 

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.