Balkon zimskog i ljetnog cvijeća

Uvijek smo rado u društvu ljudi koji vole cvijeće, jer oko sebe šire pozitivnu energiju i gotovo zaraznu ljubav prema biljkama. Takva je i gospođa Ivka Keleković čiji je balkon, zapravo jedna vrsta zimskog vrta.

Na jednom balkonu u zgradi podno Medvednice u tihom i šarolikom suživotu nekoliko je stotina zimskih i ljetnih biljaka. Tu ih u zimskom vrtu gospođa Ivka Keleković čuva od nepogoda kao što su niske temperature, ali i raznih bolesti. A one uzvraćaju svojom ljepotom i koloritom koji prkosi sivim prizorima iza prozora.

Gospođa Ivka u svom balkonskom vrtu već uživa u proljetnicama, u ciklamama i jaglacima koji bi trebali cvasti vani, ali ona ih je sklonila u svoj zimsku vrt – da ju razvesele. A vesele je na svoj način i biljke koje će tek u toplija godišnja doba zabljesnuti punom ljepotom.

Ivka voli sve biljke, a najviše one koje cvjetaju. Iščekivanje cvijeta je kao iščekivanje ljubavi – uzbudljivo i lijepo. Imamo jedan kaktus kojemu uopće sada nije vrijeme cvatnje, a kako on zna da ja volim cvjetove on je mene razveselio jednim cvijetom, otkriva ekipi gospođa Ivka. Imamo drvo novca, valjda ga bude kad je drvo lijepo…

Svakoj biljci Ivka se posvećuje na poseban način. Jer svaka treba njegu, ljubav, lijepu riječ... Baš kao i čovjek. A onda se mogu preživjeti i nemogući uvjeti, baš kao jedna azaleja koja je u Ivkinom vrtu i procvjetala.

Dom nije dom ako u njemu nema pokoja posuda s cvijećem, kaže Ivka. A prozori na kojima ono stanuje uvijek pružaju ljepši pogled na svijet.'Zeleno jutro'- vrtlarski je projekt emisije Dobro jutro, Hrvatska. Ekipa emisije voli raditi u vrtu, oko zemlje, pratiti teme iz područja vrtlarstva u svojim emisijama. Zato traže male i velike vrtlare koji s velikim užitkom obrađuju svoj mali komadić zemlje i nude ideje za njihovo uređenje. Žele snimiti i vaše vrtlarske pustolovine, posjetiti vaše zelene kutke, provjeriti što ste zasadili i kako to uspjeva.


Javite se ekipi Dobrog jutra putem njihove Facebook stranice, pišite im elektroničkom poštom na dobro_jutro@hrt.hr  ili dobrim, starim pismom na adresu:


HRT, Dobro jutro, Hrvatska
za rubriku Zeleno jutro
Prisavlje 3
10000 Zagreb