Mars povlači 'Snickers 4 PACK' sa tržišta RH

Tvrtka Mars Hrvatska povlači čokoladice 'Snickers 4 PACK' u pakovanju od četiri puta 50 grama iz prodaje zbog moguće prisutnosti plastike u proizvodima, objavila je ta tvrtka.

Povlačenje se odnosi samo na proizvode serijskog broja 550F2NLD03 s rokom trajanja do 10. srpnja 2016. i serijskog broja 601A2NLD03 s rokom trajanja do 7. kolovoza 2016. Ti proizvodi potječu iz Nizozemske, a niti jedan drugi Marsov proizvod neće biti povučen. Mediji su javili da su sporni Marsovi prizvodi povučeni iz 55 zemalja, jer je u nekima pronađena samljevena zaštitna plastika, za koju se ne zna kako je dospjela u čokoladu.

Mars povlači čokoladice iz nekoliko europskih država

U Marsu Hrvatska tvrde da do danas nisu zaprimili niti jednu pritužbu potrošača. Također mole potrošače koji imaju navedeni 'Snickers 4 PACK' proizvod da ga ne konzumiraju, a za daljnje informacije da se obrate tvrtki.

Ministarstvo zdravlja danas je objavilo kako je zaprimilo obavijest o povlačenju sa tržišta proizvoda  Mars, Snickers, Milky Way, Celebrations i Mini mix koju je objavio sam proizvođač istih proizvoda iz Nizozemske.

Obzirom na zaprimljenu obavijest o mogućoj distribuciji zdravstveno neispravnih proizvoda u RH, u tijeku je inspekcijski nadzor sanitarne inspekcije kod mogućih distributera spornih proizvoda u RH. Kako se radi o proizvodima koji imaju široku distribucijsku mrežu potrebno je određeno vrijeme da se  kroz obvezu subjekata u poslovanju s hranom o uspostavi sljedivosti  utvrde sve činjenice o mogućoj distribuciji proizvoda na području RH, priopćilo je Ministarstvo.

Za sada postoji određena sumnja da je dio takvih proizvoda ipak stigao na tržište RH, ističu u Ministarstvu dodajući kako je zbog toga dana obavijest potrošačima o serijama proizvoda koji se ne preporučuju za konzumaciju i zahtjevom da se obrate nadležnoj inspekciji sa informacijama o porijeklu spornih proizvoda ako ih posjeduju.

Iz Ministarstva zdravlja naglašavaju kako se radi o opozivu koji je pokrenuo sam proizvođač i on je već  informirao distributere koji provode povlačenje proizvoda sa tržišta EU pa tako i Republike Hrvatske.