Anki Juričić Volonterski Oskar za 2015.


Volonterka Anka Juričić dobitnica je Volonterskog Oskara za 2015. godinu. Volonterskim radom bavi se oko 35 godina. Najstarija je volonterka Doma za starije osobe Trešnjevka, gdje je u 2015. ostvarila oko 760 sati volontiranja. Samo u tom domu volontira 10-ak godina. Na pitanje do kada planira volontirati, odgovara: Dok bude potrebitih – može, hoće i želi nesebično i s veseljem, uz ostale volontere, pomoći.

Na natječaj za nagradu Volonterski Oskar 2015. pristigla je 21 prijava. Gospođa Juričić osvojila je 41% od ukupno 1.993 glasova građana. Uz nju, u drugi krug natječaja odabrani su i Dora Vukušić (24), volonterka Udruge Hrabri telefon te Tomislav Čleković (45), volonter udruge Krila – terapijsko jahanje.

Na svečanoj dodjeli nagrada u Staroj gradskoj vijećnici svim nominiranim kandidatima dodijeljena su priznanja i zahvale.

Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini grada Zagreba, na godišnjoj osnovi. Natječaj se provodi u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.

Anka, Tomislav i Dora su finalisti natječaja za najboljeg volontera Zagreba