Yoko Ono: Ne, ja nisam izazvala razlaz Beatlesa

Yoko Ono, udovica Johna Lennona, ponovno je u 83. godini odgovorila na pitanje koje joj često postavljaju - je li odgovorna za raspad slavne četvorke. Odgovor je i dalje isti - 'Ne, nisam izazvala razlaz Beatlesa'.

Glazbenica rođena u Japanu osvrnula se na svoju karijeru u američkom časopisu specijaliziranom za slavne US Weekly. U članku pod naslovom '25 stvari koje ne znate o meni', 24. odgovor glasi: Nisam ništa imala s razlazom Beatlesa. I smatram da je Paul McCartney prilično simpatičan momak.

Razlozi koji su naveli skupinu iz Liverpoola da se razdvoji 1970. dugo su bili tema polemike između obožavatelja i povjesničara, od kojih su neki tvrdili da je stalno prisustvo Yoko Ono u studiju za snimanje povećalo napetost među članovima benda.

Yoko Ono je također navela da joj John Lennon, kojega je u New Yorku 1980. ubio poremećeni muškarac, nedostaje svakog dana. Među ostalim stvarima otkrivenima u intervjuu, glazbenica kaže da nije popila kap alkohola od pedesetih godina prošlog stoljeća te kad bi se mogla reinkarnirati u životinju odabrala bi majmuna.

Yoko Ono je prošlog tjedna izdala 'remix album' pod naslovom 'Yes, I'm a Witch Too. Na njemu su sudjelovali Moby i njezin sin Sean Lennon.