Nova mlada hrvatska glazba večeras u studiju Bajsić

Po uzoru na prije sto godina održan 'povijesni koncert' koji je održan 5. veljače 1916. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a na koje se  predstavila nova generacija hrvatskih skladatelja poput Dore PejačevićAntuna Dobronića, večeras u 20 sati, sto godina poslije, kao svojevrsna reminiscencija na taj događaj, 'nova mlada hrvatska glazba'.

U studio Bajsić stiže pet mladih hrvatskih skladatelja koji će nove skladbe predstaviti pred publikom i u izravnom radijskom prijenosu na Trećem programu Hrvatskog radija. Orkestrom će ravnati Ivan Josip Skender, a na pozornici će im se  pridružiti vrsni solisti: Goran Tudor, saksofon, Ana Batinica, piccolo, Ivan Mučić, trombon, Zita Varga, violončelo i Nadia Varga Modrić, klavir.  

Na programu su djela Ivane Kiš (Zaljubljeni akrobat, za saksofon i orkestar), Tomislava Olivera (Obsidienne, za komorni orkestar), Mirele Ivičević (Rape of Rainbow, za piccolo, trombon i ansambl), Ivana Josipa Skendera (Concertino za violončelo, klavir i gudače) i Ivana Končića (Pandora, za neodređeni broj izvođača).


Izravni prijenos možete pratiti na HR3 ili na našoj platformi HRTi.

Ulaz je slobodan uz najavu na telefon 060 506 606 (cijena poziva 3,49 kn/min iz fiksne mreže i 4.78 kn/min iz mobilnih mreža).