Izložba 'Čitaj dizajn' u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva

U galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u četvrtak, 25. veljače otvara se izložba 'Čitaj dizajn' / Magazini i časopisi 90-ih i 2000-ih grafičkog dizajnera Dejana Dragosavca Rute.

Izložba ima za cilj na jednom mjestu predstaviti produkciju renomiranog dizajnera srednje generacije Dejana Dragosavca Rute u području časopisa i magazina, koji predstavljaju bitan dio njegovog dosadašnjeg dizajnerskog opusa tijekom gotovo puna dva desetljeća.
 
Mene je više interesirao magazin kao medij. Pored toga što me privukao dizajn, privuklo me i to što je to medij koji sam i sam prije čitao. Novine su mi uvijek bile interesantne kao takve, kaže Dejan Dragosavac. Izložba obuhvaća radove nastale od kraja 90-ih do danas i uključuje Rutin dizajn za publikacije poput Arkzina, Godina Novih, Nomada, Libre Libere, Gordogana, Frakcije i Up&Undergrounda.
 
Nakon 2000. godine počeo je uspon nezavisne scene te su ovi časopisi, baš kao i Rutin dizajn, važan dio te priče. No, danas časopisi kao i knjige polako nestaju, a ova izložba je jedinstvena prilika da prolistate prava mala umjetnička djela. Sve do 11. ožujka.