Bjelovarski učenici organizirali projekt 'Podijelimo znanje'

"Podijelimo znanje" - projekt je učinkovitog korištenja slobodnog vremena koji Ekonomska i birotehnička škola u Bjelovaru uspješno provodi već devetu godinu. 

"Podijelimo znanje" potiče kreativno iskorištavanje slobodnog vremena, a održava se od školske godine 2007./2008. Za vrijeme trajanja projekta nastavu ne drže profesori, nego učenici koji se za to prijave. Oni svojim suučenicima kroz radionice, predavanja, glazbu i ples predstavljaju svoje aktivnosti kojima se bave u slobodno vrijeme.

Učenici koji se ne prijave za predavanje, moraju se prijaviti na barem tri radionice ili predavanja kojima žele prisustvovati. Profesori i za vrijeme ovog projekta dežuraju na predavanjima i vode evidenciju o prisutnosti učenika, a nakon projekta također se analizira njegova uspješnost.

"Podijelimo znanje" pandan je Danima slobodne nastave, a cilj im je potaknuti i stvoriti učinkovitiju komunikaciju među učenicima. Na čak 18 predavanja i radionica učenici su međusobno dijelili znanje o različitim temama - putovanjima, kulturi, sportu. Opet su dokazali da - kada se dijeli, znanje se zapravo množi.