Na dubrovačkom sveučilištu održan Dan karijera

Na dubrovačkom sveučilištu 25. veljače održan je Dan karijera, za neke studente i prvi susret s budućim poslodavcima. "Dan karijera" izvrsna je prilika i za poslodavce, pogotovo ako se bave turizmom, jer na jednome mjestu mogu pronaći nove radnike.

Već tradicionalni Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku održao se u zgradi Ekonomskog fakulteta. Pod geslom "Želiš raditi, ali ne znaš kako se predstaviti poslodavcu? Poslušaj što kažu predstavnici vodećih tvrtki u Hrvatskoj!" neki od najvećih i najpoznatijih poslodavaca pozvali su mlade studente da se pridruže njihovim timovima.

Cilj je Dana karijera omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata. Upoznati studente sa stanjem i prilikama na tržištu rada i pomoći im u uspješnoj integraciji. Naime, na ovaj se način pripremaju za buduće zaposlenje još tijekom studija te uz znanja koja dobiju razvijaju i druge vještine prijeko potrebne u budućem profesionalnom radu.

Dan karijera za većinu je studenata i prvi susret s tržištem rada. Kako napisati prijavu ili obaviti razgovor za posao uče od onih koji će ih sutra možda i zaposliti. A osim sezonskih poslova, studenti u dobivanju prvog zaposlenja mogu računati i na pomoć grada Dubrovnika kroz projekt pripravništva.