Zbor HRT-a predstavio CD s oratorijem "Muka" Borisa Papandopula

Najnovije diskografsko izdanje Zbora Hrvatske radiotelevizije na kojemu je zabilježena Muka Gospodina našega Isukrsta (po Ivanu) Borisa Papandopula, predstavljeno je 25. veljače u Muzeju Mimara – upravo na dan kada se prije 110 godina rodio skladatelj.

Riječ je o izdanju koje je objavio HRT uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a koje donosi jedan od najljepših primjera preplitanja pučke i crkvene tradicije sa skladateljskim nadahnućem i koje se s pravom može nazvati remek-djelom hrvatske korizmene sakralne zborske glazbe. 

Na predstavljanju su sudjelovali muzikologinja, znanstvenica s Odsjeka za povijest hrvatske glazbe HAZU, ujedno autorica popratnog teksta u knjižici uz CD, prof. dr. Hana Breko Kustura, šef-dirigent Zbora HRT-a, maestro Tonči Bilić, urednica izdanja Ana Vidić, te solisti koji su sudjelovali u izvedbi Muke, tenori Stjepan Franetović i Ivo Gamulin.

Upravo oni pjevali su glavne solističke uloge, uz basa Antu Jerkunicu, te uz, u nešto manjim solističkim ulogama, sopranisticu Moniku Cerovčec, tenora Andru Bojanića te baritone Matiju Meića i Miroslava Živkovića.