'Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke'

Hrvatski savez za rijetke bolesti pozvao je u subotu građane da podupru akciju Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke te do ponoći objave fotografije zagrljaja na online platformi www.hugforrare.com i tako dosezanjem brojke od 108.121 pomognu srušiti Guinnessov rekord.

'Srušimo Guinnessov rekord zajedno!', ističu iz Saveza za rijetke bolesti u priopćenju te dodaju da je Hrvatska još jednom pokazala svoje veliko srce - do sada je prikupljeno više od 60 tisuća fotografija podrške oboljelima od rijetkih bolesti.

Akciju je fotografijom zagrljaja do sada podržao niz osoba iz javnog života i mnogi političari predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar zdravlja Dario Nakić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i mnogi drugi.

Ova inicijativa provodi se u povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače. Cilj je podići svijest javnosti o potrebama osoba oboljelih od rijetkih bolesti te naglasiti važnost njihove integracije u društvo.

U Savezu napominju kako su, uz brojne hrvatske građane, akciju podržali građani iz više od 20 zemalja diljem svijeta, a u širenje pozitivnih emocija te isticanje potreba i problema osoba koje boluju od rijetkih bolesti uključile su se i brojne hrvatske te multinacionalne kompanije.

Ostalo je još malo vremena, uključite se i zajedno pokušajmo dostići golemu brojku od čak 108.121 fotografije, koliko iznosi rekord kojeg drži Kanada. 'Tjedan zagrljaja' je od strane naših sugrađana dočekan pozitivnim emocijama te je svesrdno prihvaćen. Samo u Hrvatskoj, prema procjenama, više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih, poručuju u Savezu.