Darth Vader u pratnji stormtroopera prošetao Dubrovnikom

Uoči početka snimanja novog nastavka Ratova zvijezda (Star Warsa), trojica članova Udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova - MOS Croatia Spaceport - Star Wars Hrvatska prošetali su starom jezgrom Dubrovnika obučeni u kostime stormtroopera i Darth Vadera.

Osmi nastavak megapopularnog filmskog spektakla u Gradu će se snimati od 9. do 16. ožujka. Postavljeni su već šatori koji čekaju filmsku ekipu na Peskariji i Trgu oružja, a na Stradunu se postavljaju kulise. Za vrijeme snimanja od devetog do 16. ožujka ništa se neće vidjeti, set će biti zatvoren.

Hoće li Dubrovnik u 8. nastavku Ratova zvijezda biti planet na kojem je pronađen Luke Skywalker, kako već pišu na blogu fanovi franšize, nije važno - važno je će Dubrovnik dobiti neslućenu reklamu koja premašuje dobit od samog snimanja, a već se najavljuje da će filmska ekipa na snimanje u Dubrovniku potrošiti 38 milijuna kuna. 
Nakon Igre prijestolja ovo je najveći filmski spektakl koji se snima u gradu, a nakon njega već se najavljuje snimanje Jamesa Bonda. Nije čudo da se već ozbiljno razmišlja i o gradnji velikog filmskog studija u gradu.