U prvoj emisiji dvoboja dvoje natjecatelja promijenilo timove

Energičnom izvedbom pjesme „I love rock 'n' rollJoan Jett mentori showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ otvorili su večerašnju, prvu emisiju dvoboja.

Veselje i energičnost u pjesmi vrlo brzo zamijenili su strepnjom za nastup svakog natjecateljskog para i težinom pri donošenju odluke o prolasku natjecatelja u daljnje natjecanje. U dvobojima mentori po dvoje natjecatelja spajaju u duet, a nakon izvedbe odlučuju koga vode u daljnje natjecanje. Odluku im je, ipak, olakšavala ovogodišnja novost u natjecanju – mogućnost preuzimanja natjecatelja koji ne prođe.

Upravo preuzimanja večeras su spasila dvoje natjecatelja – Rina Petrovića i Stephany Žužić koji su tako promijenili i mentorski tim s kojim nastavljaju natjecanje. Večeras su nastupila po dva para mentora Jacquesa Houdeka i Tonyja Cetinskog, te po jedan par Indire Levak i Ivana Dečaka.

Energičnom izvedbom Zuccherove pjesme 'Baila morena' mentore su rasplesali Kristina Krolo i Rino Petrović koji su podignuli publiku na noge i otvorili dvoboje. 'Kakvo vatreno otvaranje! Ponosan sam na vas, sjajno ste odradili sve što smo od vas tražili', pohvalio ih je njihov mentor Jacques. Jacques je rekao da je Rino anđeo koji hoda po zemlji, no odlučio je da u njegovu timu natjecanje nastavlja Kristina koja je u ovom dvoboju imala teži zadatak.

Voditeljica Iva Šulentić objavila je da Rino više nije u Jacquesovu timu te upitala mentore jesu li spremni preuzeti Rina u svoj tim. 'Nema se tu što puno razmišljati', rekao je Tony i odmah preuzeo Rina u svoj tim. 

Dvije naizgled povučene i krhke djevojke, Ana Bustruc i Matea Dujmović iz Tonyjeva tima, u dvoboju su izvele pjesmu 'It must have been love'. Njihov mentor je istaknuo da je ta pjesma sastava Roxette kao pisana upravo za njih dvije. 'Nije bilo puno muke u radu s njima, čak smo ih morali  malo kočiti. Matea je imala nekih prenježnih trenutaka, a Ana imala previše vibrata na trenutke, a i sada je malo pobjeglo', otkrio je Tony. Konačnu odluku donio je Tony i u daljnje natjecanje poveo Mateu. Nadao se da će Anu preuzeti netko od kolega, no to se nije dogodilo.

Ivan je u dvoboju spojio dvije natjecateljice kojima su se okrenuli baš svi mentori. Nježan vokal profesorice pjevanja Mirne Ružić i moćni alt rockerice Tajane Turković, Ivanov je tim predstavio izvedbom pjesme Foolish games američke kantautorice Jewel. Da ne lažem, imali smo problema na probama, ali ovo što su djevojke večeras izvele mislim da će sigurno ostati dvoboj za pamćenje. Bile ste spektakularne, pohvalio ih je Ivan. Istaknuo da je uživao u svakoj probi s ovim dvjema pjevačicama, no odabrao je u iduću fazu natjecanja voditi Mirnu. Bez obzira na pohvale koje su joj uputili, Tajanu nitko od mentora nije preuzeo.

Za prvi nastup svojega tima u dvobojima, Inidira je izabrala Milana Pršu koji je audiciju prošao u posljednjoj sekundi i Eni Jurišić koja je posljednja prošla audicije. Izveli su pjesmu Sama Smitha 'Like I can'. 'Dok su pjevali, kroz glavu su mi prolazile prve probe. Bilo je dosta nesigurnosti, uspona i padova', rekla je Indira te pohvalila njihov napredak. 'Oni su oboje moje zvijezde', rekla je Indira i pohvalila Milanov smisao za humor i predani rad na probama. Dalje u natjecanje ipak vodi Eni s kojom ju je, kako kaže, spojila sudbina. Ni Milana ostali mentori nisu preuzeli u svoje timove.

Spajajući iskustvo i mladost Tony i njegov tim predstavili su nam dvoboj 37-godišnje Ane Androić Knežević i 19-godišnjeg Brune Banfića. Ovaj neobičan par u dvoboju je nastupio Gibonnijevom pjesmom 'Anđeo u tebi'. 'Ovo mi je najveća dvojba. Na jednoj probi bolji mi je bio Bruno, a na drugoj Ana. Odlučit će isključivo ovaj trenutak', rekao je Tony. Premda mu je bilo teško donijeti odluku, Tony je u daljnje natjecanje poveo Anu, dok se od showa oprostio Bruno koji je poraz podnio s osmijehom na licu. Ni Brunu ostali mentori nisu preuzeli u svoje timove.

Najavljujući posljednji par večerašnje emisije mentor Jacques je rekao da je spojio princezu i princa svojega tima – Stefany Žužić i Alena Đurasa. U pravom pop dvoboju dvoje mladih pjevača izvelo je pjesmu Sama Smitha 'Lay me down'. Mentor Jacques imao je velika očekivanja od njihova nastupa za koji je poželio da podsjeća na mjuzikl s West Enda. Ta su očekivanja Stefany i Alen ispunili. Senzacionalno! Vi ste svakom probom bili sve bolji. Večeras ste disali skupa, baš ste bili kao jedno. Ovo je svakako bio fantastičan duet, rekao je Jacques. Jacques je odlučio da u njegovu timu ostaje Alen, a Stefany je, kako je i najavila, preuzela Indira. Jacquesovoj sreći nije bilo kraja, to više jer su iz oba njegova večerašnja para mentori preuzeli natjecatelje.

Budući da su Tony i Indira iskoristili svoje pravo za preuzimanje, u preostalim dvjema emisijama dvoboja to pravo ostalo je Jacquesu i Ivanu.

Do iduće subote The Voice – Najljepši glas Hrvatske možete pratiti preko službene internetske stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu, YouTubeu i multimedijskoj platformi HRTi. Vijesti o showu možete pratiti i na Drugom programu Hrvatskoga radija. Sve više korisnika mobilne aplikacije za android i iOS The Voice Hrvatska prati omiljene natjecatelje, ekskluzivne sadržaje i zabavlja se uz nagradne igre.