'Pedeset nijansi sive' osvojio 4 Zlatne maline, Stallone se iskupio

Erotska uspješnica "Pedeset nijansi sive" osvojila je najviše Zlatnih malina (Razzie Awards), 'nagrada' za najgora ostvarenja filmske industrije u protekloj godini i preimenovana je u 'Pedeset nijansi smeća', dok je holivudska zvijezda Sylvester Stallone dočekao da mu organizatori odaju priznanje za napokon dobro odigranu ulogu i dodijele mu posebnu nagradu za 'iskupljenje'.

'Pedeset nijansi sive', film temeljen na bestselleru E.L. James i apsolutni hit studija Universal Pictures koji je zaradio 571 milijun dolara, dominirao je na proglašenju najgorih koje se tradicionalno organizira večer uoči Oscara. Glavni glumci Jamie Dornan i Dakota Johnson proglašeni su najgorim glumcem i glumicom, a film je ovjenčan i Malinom za najgori scenarij te zajedno s 'Fantastičnom četvorkom' za najgori film.

Sylvester Stallone (69) je glavni favorit za Oscara za sporednu ulogu u filmu 'Creed' gdje reprizira svoju slavnu ulogu Rockyja Balboe, a Malinu je dobio za iskupljenje jer se od apsolutnog prvaka po broju tih 'nagrada' pretvorio u legitimnog kandidata za Oscara. Stallone nije jedini čije će se ime spominjati tijekom istog vikenda na Malinama i na Oscarima.  Eddie Redmayne, koji je dobio Malinu za najgoreg sporednog glumca za 'Jupiter u usponu', lani je dobio Oscara za najboljeg glumca, a ove je godine ponovo nominiran za 'Dansku djevojku'.

Najgorom glumicom proglašena je zvijezda 'Teorije Velikog praska' Kaley Cuoco za dva filma: 'Alvin i vjeverice 4' i 'The Wedding Ringer', a najgori je redatelj 'Fantastične četvorke' Josh Trank.