Putin u glazbenoj parodiji slovenskog komičara želi Nobelovu nagradu za mir

Trominutni video slovenskog komičara i imitatora Klemena Slakonje u kojemu se parodira 'macho' stil ruskoga predsjednika Vladimira Putina zabilježio je više od 800.000 pregleda na Youtubeu otkako ga je 27. veljače autor predstavio na natjecanju za izbor slovenske pjesme za Euroviziju.

Slakonja je već nekoliko sezona voditelj showa 'Ema', slovenskog izbora za Euroviziju i znatno je povećao glednost te predstave koju producira nacionalna televizija prigodnim skečevima i imitacijama. U emisiji 'Emi' do sada je parodirao niz poznatih osoba, među njima lik i djelo Slavoja Žižeka, slovenskog filozofa svjetskog glasa i bivšu premijerku Alenku Bratušek.

Ovogodišnji objekt njegova osebujnog humora - koji u Sloveniji neki zovu 'urnebesnim', a drugi omalovažavaju kao 'infantilan' -  je Vladimir Putin u  parodiji 'Vladimir Putin - Putin, Putout'. Slakonjin 'Putin' predstavljen je u formi glazbenog spota, a pjeva na engleskom jeziku s jakim ruskim akcentom, uz bogatu koreografiju s vojnicima, balerinama, jaše na bijelom konju, pokušava ustrijeliti sibirskog tigra i šalje više 'jakih' poruka.

Uz ostalo, obećava da će 'majčicu Rusiju' opet učiniti najmoćnijom silom, hvali se da je bolji strijelac od Jackiea Chana i priželjkuje Nobelovu nagradu za mir. I'm a nice guy, why can't I get a Nobel peace prize?, pita se Putin u izvedbi slovenskog imitatora i komičara.