Rođeni 29. veljače

Danas je 29. veljače, prijestupna je godina i imamo jedan dan više. Nekima je posebniji nego ostalima jer ovo je prilika da proslave svoj pravi rođendan. Kakav je osjećaj biti rođen na taj neobičan i poseban dan, kako slave kada kalendar nema njihov dan, koliko godina su danas navršili?

Marija Šarić Ban rođena je 29. veljače 1964. u Zadru, a Marko Adžić 1988. u Zagrebu. Datum njihova rođenja neobičan je jer rođendan im je svake četiri godine. Brojeći tako, imaju zavidno manje godina. Ne trebaju im tretmani pomlađivanja, oni svoj od rođenja imaju. Marija navršava tako 13 godina, a Marko tek sedam.

Zanimljivo je bilo čuti ima li taj dan neko posebno numerološko značenje. 29. veljače nije ništa drukčiji od drugih u numerologiji datuma i brojeva u datumima, jedina specifičnost je to što se pojavljuje jednom u četiri godine za razliku od ostalih datuma koji se pojavljuju svake godine, kaže numerolog Milivoj Lassić.

Statistički gledano mala je šansa da se rodite na taj datum. Meni je uvijek bilo fora, uvijek sam mislio da ima nešto posebno u tome ipak to je svake četvrte godine. Koja je to šansa? Uvijek sam se sretno osjećao zbog tog, iskren je Marko. Numerolog Lassić kaže da je broj 29 nesretan, no to ne znači da su nesretni i rođeni na taj dan, ipak kaže da mogu svoj rođendan proslaviti 1. ožujka. Marko je taj problem riješio tako što je na neprestupne godine odredio da mu je rođendan 3-4 sekunde prije ponoći i 3-4 sekunde nakon ponoći u noći s 28. veljače na 1. ožujka, bila je to neka moja fora koju sam si sam organizirao.  Svake četvrte godine za njih je ipak poseban rođendan. Znam da su svi voljeli taj moj rođendan. Sad ti je puni rođendan pa ćemo nešto posebno napraviti, ističe Marija.

Ako i vi poznajete koga rođenog 29. veljače, danas je pravi trenutak da mu zaista poželite sretan rođendan, jer ako propustite priliku, sljedeću ćete čekati četiri godine, a oni će tada biti stariji samo jednu godinu…  Smiley