U srcu bluesa - Memphis, Tennessee

Antonio Čulina poznatiji pod umjetničkim imenom Tony Lee King jedan je od najpoznatijih hrvatskih blues glazbenika. Nedvano se vratio iz Memphisa gdje je nastupao na najvećem blues događaju u svijetu - International Blues Challenge-u

S prvog putovanja u Ameriku vratio se puno dojmova, a priču o Memphisu u državi Tennessee, kolijevci rock n rolla i srcu bluza i američkom doživljaju bluesa podijelio je s gledateljima emisije Dobro jutro, Hrvatska.

Prošle godine Tony je pobijedio na Croatian Blues Challengeu osvojivši glavnu nagradu - nastup na 32. International Blues Challengeu, svojevrsnom svjetskom prvenstvu u bluesu. O svom nastupu tamo Tony kaže: Ja svakako nikoga ondje neću naučiti kako se svira i pjeva blues ali im mogu pokazati ono što ih ondje ionako najviše zanima a to je što smo mi Europljani napravili s bluesom. I dodaje - put za Ameriku njegov je novi početak. Tony je jedan od najpoznatijih hrvatskih bluesera, mnogma znan kao zagrebački ulični blueser. Što je samo djelomično točno i bitno, jer, iako je Tony godine proveo svirajući po ulicama (u Italiji, a nešt malo i u Engleskoj, Francuskoj...), izdao je četiri albuma, svirao s najpoznatijim našim i svjetskim glazbenicima, bio gotovo 'kućni band' u klubu Boška Petrovića.

Memphis je američki grad u jugozapadnom Tennesseeju, u okrugu Shelby. Leži na rijeci Mississippi, otkud mu i nadimak 'riječni grad'. Prema procjeni iz 2008. godine Memphis ima populaciju od 669.651 stanovnika, što ga čini najvećim gradom u Tennesseeju, drugim najvećim na sjeveroistoku SAD-a i 19. u zemlji.

U Memphisu su rođene, odrasle ili su neko vrijeme živjele mnoge slavne i poznate ličnosti svijeta, od glumaca, pjevača do znanstvenika i političara: Kathy Bates, glumica, Johnny Cash, glazbenik,  Shannen Doherty, glumica, Aretha Franklin, pjevačica, Morgan Freeman, glumac, George Hamilton, glumac, Penny Hardaway, košarkaš, Isaac Hayes, glazbenik i glumac, John Lee Hooker, glazbenik, B. B. King, glazbenik, Jerry Lee Lewis, glazbenik, Chris Parnell, glumac i komičar, Elvis Presley, pjevač i glumac, Otis Redding, glazbenik, Cybill Shepherd, model i glumica, Justin Timberlake, glazbenik, Ike Turner, glazbenik...