Knin dobio još jedan vrijedan turistički sadržaj na Krčiću

Knin je dobio još jedan vrijedan turistički sadržaj na Krčiću. Na edukativno-interpretativnoj stazi od izvora Krčića pa do ušća - na Topoljskom buku, postavljene su informativne ploče i odmorišta.

Rezultat je to partnerstva za održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode u Dalmaciji. Duž postojećega puta koji je izgrađen za vrijeme Napoleona, a koji prati tok Krčića, na nekoliko mjesta postavljeni su edukativni panoi. Uskoro će proraditi i info kiosci na Trgu i na kninskoj Tvrđavi, koji će nuditi dodatne informacije.

Sve je to dio velikog projekta 'Priroda Dalmacije', vrijednog oko 180 tisuća eura. Za kninske ekologe ovo je nastavak desetogodišnjeg aktivnog djelovanja koje je sve više usmjereno prema održivom turizmu. Uz tri dalmatinske javne ustanove za zaštitu prirode, te uz nositelja projekta udrugu Sunce, u Kninu su partneri gradska uprava i Ekološka udruga Krka - Knin.

Osim staze Krčić, u okviru projekta izdana je i brošura 'Budi prirodan, budi aktivan', kojom se ljepote ovoga kraja žele približiti aktivnom turistu, a da se u njih ne dira. Glavna poruka projekta je -  ukazati na očuvanje prirode.