Više od tisuću i pol trkača sudjelovalo na 16. Splitskom polumaratonu

Split je 28. veljače bio centar svih zaljubljenika u trčanje, a njih očito nije malo s obzirom da ih se okupilo preko 1500. Naime, održan je 16. po redu splitski polumaraton.

Olujno jugo zaustavilo je promet gotovo svih brodskih linija, ali ne i ljubitelje trčanja. Ovogodišnje 16. izdanje Splitskog polumaratona bilo je po mnogo čemu posebno. Broj sudionika oborio je sve rekorde, a ovoga puta trkači su u grad pod Marjanom pristigli sa svih strana svijeta.

Pri kreiranju rute koja je iznosila 21 kilometar, organizator se vodio idejom da pokaže Split u svom punom sjaju. Tako je utrka započela u splitskom dnevnom boravku, odnosno na Rivi, a trčalo se potom kroz čitavu gradsku jezgru. Preko glavne prometnice Domovinskog rata, uz Spaladium arenu, kroz vojnu luku Lora i poljudsku ljepoticu te neizostavnu park šumu Marjan i novoizgrađenu Zapadnu obalu.

Velika većina sudionika vodila se uzrečicom - nije važno pobijediti, važno je sudjelovati. Kako god bilo organizatori su podijelili odličja po kategorijama, ali i u ukupnom poretku. Najbolje vrijeme 16. splitskog polumaratona imao je Mađar Laszlo Gregor koji je 21 kilometar istrčao za 1 sat, 7 minuta i 37 sekundi.