Društvena igra za turiste: Memorize Croatia (Zapamti Hrvatsku)

Po čemu strani turisti najčešće pamte Hrvatsku? Po čvarcima, pršutu i vinu, buri i tartufima. Sve je to Marina Andrijašević, mlada grafička dizajnerica ubacila u igru memory i napravila hrvatski suvenir.

Dizajnerici Marini Andrijašević najveći dio dana, kako kaže, prođe u smišljanju kojekakvih rješenja za postojeće probleme. Tako da vječito nešto smišljam, ideje neke prebacujem, rješavam, crtam… Voli raditi proizvode koji imaju neku priču, s kojima moraš potrošiti malo više vremena za interakciju s njima. Marini je tako pala na pamet i ideja da napravi igru memory sa sličicama koje predstavljaju Hrvatsku. Čvarci, Goran Ivanišević, zagorski bregi, dalmatinski pršut ili Nikola Tesla - samo su neki od pojmova kojima morate pronaći par kako biste pobijedili.

Rođenoj Makaranki nije strana problematika pravog, domaćeg i originalnog hrvatskog suvenira pa ne čudi da se tijekom obiteljskog razgovora dosjetila napraviti suvenir koji je zabavan, ali ima i dodanu vrijednost, da je edukativan. Da ne ostane sve na lijepim razglednicama s otoka, čistom moru i sličnim stvarima.

U paketu s igrom i dva su plakata na kojima su svi pojmovi objašnjeni na edukativan, ali i duhovit način. Kao na primjer: u čvarcima postoji nešto što odaje specifičan način života ovdašnjih ljudi, kojima su visoki kolesterol i srčani tlak često zadnja rupa na svirali. Pojmove je bilo dosta teško izabrati pa sam zapravo poslala neku mini anketu 'koje su vam asocijacije na Hrvatsku' i tu je bilo stvarno super odgovora, od licitarskog srca do starih žena sa 'zimmer frei' natpisom.

Uz igru Memorize Croatia odnosno Zapamti Hrvatsku turisti će u svojim dalekim domovima misliti o našoj zemlji, a domaći će se dobro zabaviti jer ovo je nezaboravna igra pamćenja.