'Pasji život' Rujane Jeger, priče o omiljenim ljubimcima i radosti života s njima

Književnica Rujana Jeger kaže za sebe da se u djetinjstvu panično bojala pasa. Nakon što je savladala taj strah, u njezin su život ušli što redom, a što čoporativno, ljubimci: Mark, Poli, Kiki, Charlie, Chili, Liza, Joy i Pixie.

Književne reference stekla je kao autorica romana 'Darkroom' te triju zbirki kolumni: 'Posve osobno', 'Opsjednuta' i 'Hod po rubu' te knjige 'Bez dlake na jeziku - o psima i ljudima'. Kada ne piše ili čita, Rujana šeće s psima po parkovima i ostalim zelenim zagrebačkim površinama. Dodaje i da živi sa suprugom koji je još uvijek donekle uspješno sprječava u tome od kuće napravi zoološki vrt.

U emisiji 'Život je lijep' krenula je nova rubrika Rujane Jeger 'Pasji život' posvećena omiljenim četveronožnim ljubimcima i radosti života s njima. U emisiji 29. veljače Rujana otkriva kako je nakon dvadeset i više godina braka uspjela naučiti supruga da stavlja prljavo rublje za na to predviđeno mjesto - uz pomoć jednog psa.

Predstavlja vam Zorana Petreskog, radnog instruktora za pse pomagače Centra za rehabilitaciju i školovanje 'Silver', u kojem se školuju psi koji će pomagati osobama s posebnim potrebama. U prvoj epizodi 'Pasjeg života' upoznat ćete Mimi. Ona će biti rehabilitacijski pas koji se dodjeljuje odraslim osobama u invalidskim kolicima i teško pokretnima. Vidjet ćete kako simpatična 'vježbenica' Mimi pomaže potrebitima te što je do sada naučila.