Vježbajte usprkos godinama

U vremenima u kojima se slavi mladost kao imperativ, gdje su žurba i tehnologija jedina božanstva koje poštujemo, biti stariji od 40 godina gotovo je nepristojno.

Često se ulagujemo 'starijima' objavljujući 'ispeglane' fotografije nasmiješenih ljudi koji obvezno imaju srebrnu kosu, ali ružičastu košulju ili cvjetnu haljinu te trče zadovoljno parkom. Kao da ih život nije okrznuo, kao da je cijeli život livada s cvjetnim uzorkom! Zato je bilo nevjerojatno zadovoljstvo upoznati vježbačice iz Osijeka, koje četvrt stoljeća, a neke i pola, vježbaju, druže se, smiju i zadovoljne odlaze svojim kućama.Reći ću vam samo da najmlađa ima 58 godina i doista je jako mlada u odnosu na gospođu Emu, ali nećemo ih sada hvaliti na taj način. Vježba je njihova svakodnevica. U maloj dvorani mjesnog odbora s trenerom Alenom Veselićem vježbaju ne tako jednostavne vježbe. Alen je osmislio trening u kojem se kombiniraju klasične gimnastičke vježbe, te pilates, korektivne vježbe uz uporabu štapova, stolaca, lopta. Sviraju dobri stari hitovi i vježbe teku bez zaustavljanja. Nema tu previše milosti ni za koga. Vježbe se moraju korektno izvesti.

I doista. Kada ih gledate rekli biste da ste u jednoj od mnogih urbanih, popularnih dvorana s isto tako popularnim treningom. Vlada radna disciplina no čim sat završi ove se žene raspričaju, smiju, druže, odlaze zajedno na kave. Prava rekreativna grupa. I od njih treba mnogo toga naučiti. Sve su radile cijeli aktivni radni vijek. Nisu zanemarile vježbanje, a sada imaju vremena samo za sebe. Njihove su obitelji sretne što imaju aktivne majke i bake, zgodne žene, a one uživaju u aktivnosti.

S Alenom vježbaju 3 godine, a on hvali svoje prethodne kolege jer su napravili sjajan temelj za daljnje napredovanje. Ova će skupina u proljeće početi vježbati na otvorenom! Udahnite malo tu nevjerojatnu energiju i aktivirajte se!