U Hong Kongu otvorene spavaonice u kojima možete odrijemati tijekom dana

Hong Kong jedan je od onih gradova koji nikada ne spavaju. Njegovi su stanovnici uvijek u žurbi i pod velikim stresom. Upravo su zato s oduševljenjem prihvatili koncept prostorija za odmor u kojima u bilo koje doba dana mogu odspavati.

Mislim da se radi o općoj potrebi, ne samo stanovnika Hong Konga, iako moramo priznati da su oni pod osobito velikim stresom. U nekim je zemljama uobičajeno uzeti predah usred dana - na primjer, u Europi ili u Kini. Sada pokušavamo promicati taj koncept, tj. način života i u Hong Kongu, kaže o ovoj temi voditelj Nap Loungea David Lau.

Usred užurbanoga grada, satenski jastuci i umirujući mirisi jamstvo su da ćete se kvalitetno odmoriti, iako niste kod kuće. Ovo mi je nešto sasvim novo, fascinantno iskustvo. Nikada prije nisam iskusio ovakav način života. Sve u svemu, uživao sam, kaže jedan od posjetitelja bankar Chris Lau.

Inače, sat odmora vlasnici ovakvih prostora naplaćuju oko 10 dolara. Tamo dolaze i mladi ljudi koji život još nisu podredili karijeri, ali najviše je ipak biznismena. No, iako su brzo stekli popularnost, prostori za spavanje u Hong Kongu tek se moraju dokazati kao isplativ poduzetnički pothvat.