Mali kreativci uče kako napraviti igračke od odbačenih predmeta

'Ne bacamo, u novo pretvaramo' - interaktivna je igraonica za djecu u zagrebačkoj knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića kojom se želi upozoriti na važnost senzomotornog razvoja djece.

Kako napraviti igračke od predmeta koje svakodnevno bacamo u otpad, možete saznati u ovoj zanimljivoj igraonici. Tete iz zagrebačkoga dječjeg vrtića 'Cvrčak' došle su na originalnu ideju. Od predmeta koje gotovo svakodnevno bacamo - mali kreativci napravit će dječje igračke i izložiti ih u igraonici. 

Neda Gugo Crevar, voditeljica tima za didaktička sredstva, na početku igraonice naglasila je kako je senzomorotni razvoj djeteta važan, ali često zanemaren. Osim što je edukativna, igraonica ima i ekološki karakter. Pomoću ovakvih igrica djecu uče da se stvari ne bacaju, da se od njih puno toga može napraviti te se pritom i igrati.

Nije uvijek potrebno kupiti igračku - bila jedna od premisa te su upravo na to željeli potaknuti i roditelje. Mali kreativci isprobali su sve igračke i bili zadovoljni, a njihovi roditelji uvidjeli su važnosti dikatičkih sadržaja. U igraonici je bila i ekipa Hrvatske televizije.