Koncert slavnog jazz trombonista Eda Neumeistera

Zagreb u posljednje vrijeme sve više postaje jazz meka, a za to što nas posjećuju najveće svjetske zvijezde najzaslužniji je Jazz orkestar HRT-a koji nam je ovoga puta u goste doveo slavnog jazz trombonistu Eda Neumeistera.

U sklopu ovosezonskog Jazz ciklusa, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije 2. ožujka će sladokuscima prirediti veliko iznenađenje. Koncert trombonista koji je iskustvo stjecao svirajući s Njujorškom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom San Francisca te s nekima od vodećih imena jazz glazbe.

Glazbenik bogata iskustva, skladatelj, aranžer i trombonist Ed Neumeister profesor je jazz trombona na Visokoj školi za izvedbene umjetnosti u Grazu. Često kao gostujući predavač sudjeluje na raznim glazbenim konzervatorijima u Europi i SAD-u

Kao svestran glazbenik, osim jazza proučavao je i svirao klasičnu, afričku, indijsku, brazilsku i afro-kubansku glazbu. Tijekom karijere svirao je s nekima od vodećih jazz glazbenika, među ostalima s Frankom Sinatrom, Ellom Fitzgerald, Nancy Wilson i Sarah Vaughan, ali i Jerryjem Garciom, članom kultnog rock sastava Grateful Dead.  

Ekipa emisije 'Život je lijep' bila je na generalnoj probi u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti i osjetila atmosferu prije koncerta.